مجله اینترنتی جم فان
طراحی سایت و قالب وردپرسطراحی سایت و قالب وردپرسطراحی سایت و قالب وردپرس
مجله اینترنتی
طراحی سایت و قالب وردپرس
کد خبر: 564
تعداد بازدید : 2104 بازدید
تاریخ انتشار : 10 فوریه, 2016 - 12:08
تعداد نظرات: 0 نظر
  

پایگاه نظامی “اینجرلیک” در تیررس موشک “اسکندر- ام” + تصاویر

به گزارش جم فان به نقل گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اخیرا lمطالبی درباره امکان اعزام نیروی زمینی ازسوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ترکیه به سوریه مطرح شده است. ترکیه در سال جاری چند بار مبادرت به تحرکات نظامی در مرزهای شمالی سوریه کرده و این اقدامات در راستای حمایت از تروریست‌های تکفیری […]

به گزارش جم فان به نقل گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ اخیرا lمطالبی درباره امکان اعزام نیروی زمینی ازسوی کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس و ترکیه به سوریه مطرح شده است.

ترکیه در سال جاری چند بار مبادرت به تحرکات نظامی در مرزهای شمالی سوریه کرده و این اقدامات در راستای حمایت از تروریست‌های تکفیری صورت می‌گیرد؛ چرا که حزب متبوع  “اردوغان” پشتیبانی لازم را در سال‌های اخیر از تروریست‌ها داشته است.

البته فدراسیون روسیه به این تحرکات یکی دو سال اخیر نظامی آگاه بوده و در این پروسه مبادرت به تجهیز سوریه به موشک “اسکندر- ام” کرده و این موشک توانمندی‌ها و پتانسیل‌های بالقوه و بالفعلی دارد.

**مشخصات موشک “اسکندر”

“اسکندر (Iskandar Surface to Surface Missile) ” یک موشک بالستیک برد کوتاه فدراسیون روسیه است. “اسکندر” جایگزین موشک “اسکاد (Scud)” شده و توانمندی گسترده ای در انهدام اهداف دارد. موشک “اسکندر” دارای چند نوع سرجنگی شدید الانفجار و خوشه ای بوده و توانایی حمل کلاهک هسته ای (Nuclear Warhead) را دارد.

 

پایگاه نظامی

پایگاه نظامی

موشک “اسکندر-ام” با قدرت تخریب بالا و برد تا ۶۰۰ کیلومتر می‌تواند بخش وسیعی از خاک ترکیه را در صورت شلیک از آخرین مرز استان “حلب” و “لاذقیه” یا “ادلب” ، هدف قرار دهد.

کلاس‌های موشک   “اسکندر”  وزنی نزدیک به ۴ تن، طول بیش از ۷ متر و قطر قریب به یک متر، وزن سرجنگی ۴۸۰ تا ۷۰۰ کیلوگرم بردی معادل ۲۷۰ تا ۵۰۰ کیلومتر و دقتی معادل ۷ تا ۷۰ متر دارد. موشک  “اسکندر- ام” با هدایت اینرسی دقت ۵ تا ۷ متر از دقیق‌ترین موشک‌های جهان به حساب می‌آید و سوخت آن جامد است.

اجزای سامانه اسکندر شامل موشک، لانچر و حامل، منتقل کننده و بارگذار سیستم، پست فرماندهی ایستگاه تهیه اطلاعات، بخش نگهداری و تعمیر، واحد پشتیبانی و بخش‌های وابسته است. این سامانه می‌تواند مراکز هوایی و موشکی، فرودگاه‌ها، تأسیسات نظامی و زیرساخت‌های حساس را مورد اصابت قرار دهد.

**کلاس های مختلف موشک  “اسکندر”

**موشک “اسکندر- ام”

“اسکندر ام (Iskandar -M)” یک موشک ویژه نیروهای مسلح ارتش فدراسیون روسیه بوده و به عنوان یک اسلحه پنهانکار و مانور پذیر توانمندی بسیاری داشته و بردی معادل ۵۰۰ کیلومتر دارد. موشک “اسکندر –کا (Iskandar-K)” همراه با اسکندر ام (Iskandar -M)” یک موشک طراحی شده و صادراتی است و سرعت پرواز آن ۲ هزار و ۱۰۰ متر بر ثانیه، ارتفاع پرواز تا ۶ کیلومتر و بردی تا ۲۸۰ کیلومتر را داراست. موشک “اسکندر ای” نیز خصوصیاتی به موشک های مذکور را دارد.

سایت گلوبال سیکیوریتی (Global Security) با اشاره به ویژگی‌های سامانه موشکی “اسکندر” عنوان داشت: یک گردان از سامانه موشکی  “اسکندر- ام” شامل ۴ لانچر و ۱۶ موشک است. این سایت با اشاره به اینکه روسیه برنامه دارد تا پایان سال ۲۰۱۶ حداقل ۵ تیپ موشکی تشکیل دهد گزارش داد: این سامانه موشکی دارای انواع سرجنگی  “خوشه‌ای”، “شدید‌الانفجار” و “تلفیقی ” است.

پایگاه نظامی

پایگاه نظامی

سایت گلوبال سیکیوریتی (Global Security) ادامه داد: سامانه  “اسکندر” از سال ۱۹۹۹ برای خدمت در ارتش روسیه پیشنهاد شده و این موشک توسعه یافته بردی معادل ۵۰۰ تا ۶۰۰ کیلومتر دارد.

سایت گلوبال سیکیوریتی (Global Security) یادآور شد: مقامات “کرملین” در سال ۲۰۰۷ و پس از آن تصمیم به مدنیزه کردن و افزایش برد موشک “اسکندر- ام” گرفتند و موشک مذکور آزمایش‌های موفقیت آمیزی را پشت سرگذاشته است.

**پایگاه “اینجرلیک” و “پرینچلیک” در تیررس موشک  “اسکندر ام”

دو پایگاه نظامی ائتلاف در ترکیه پایگاه هوایی “اینجرلیک” و “پرینچلیک” بوده که به راحتی می‌توان با موشک “اسکندر-ام” آنها را به صورت جدی هدف قرار داد. موشک “اسکندر-ام” در رزمایش اخیر ارتش فدراسیون روسیه در “جمهوری بوریاتیای” در جنوب سیبری مورد استفاده قرار گرفته و موفقیت آزمایش آن گزارش شده و فیلمی از آن انتشار یافته است.

**توپولوژی پایگاه هوایی “اینجرلیک”

پایگاه هوایی “اینجرلیک” یک پایگاه هوایی، واقع در شهر  “آدانا” است. نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا و  ترکیه از کاربران اصلی این پایگاه هوایی هستند؛ و پایگاه هوایی “اینجرلیک” انبار بزرگی از تسلیحات کشتار جمعی آمریکا نیز به حساب می‌آید. چون بمب های اتم این کشور در پایگاه مذکور نگهداری می‌شود.

کار احداث پایگاه هوایی “اینجرلیک”  پس از پایان جنگ جهانی دوم آغاز شد. ارتش  ایالات متحده آمریکا مهندسان ساخت و ساز پایگاه هوایی  “اینجرلیک” را در بهار ۱۹۵۱ به محل آن اعزام کرد.  نیروی هوایی ایالات متحده در ابتدا برای استفاده به عنوان یک پایگاه اضطراری و سایت بازیابی برای بمب افکن های متوسط و سنگین از  “اینجرلیک” استفاده می‌کرد. در دسامبر سال ۱۹۵۴ ترکیه و ستاد نیروی هوایی ایالات متحده آمریکا یک توافقنامه مشترک برای استفاده از این پایگاه را به امضا رساندند.

**توپولوژی پایگاه هوایی  “پرینچلیک”

“پرینچلیک” یکی از پایگاه های هوایی ارتش ترکیه در جنوب شرق این کشور بوده که در استان “دیاربکر” و در نزدیکی مرکز این استان قرار دارد. البته در شرق این پایگاه ابزار جاسوسی جهت استفاده در منطقه و قفقاز به کار گرفته می‌شود و ناتو برای گسترش این پایگاه کارهای زیربنایی بسیاری انجام داده است.

البته در گذشته نیز موشک “اسکندر-ام” در سال ۲۰۰۸ میلادی یک آزمون جدی را در جنگ گرجستان داشته و فدراسیون روسیه با شلیک این موشک به بخشی از توان زرهی ارتش گرجستان خسارت جدی وارد کرده است.

اگر به نقشه ترکیه نگاه کنیم در صورت استقرار لانچرهای موشک “اسکندر-ام” در شمال سوریه استان‌های مهمی در شرق، جنوب و جنوب شرق این کشور همچون “حکاری”،”وان”، “آگری”، “کارس”، “آرداحان”، “بیلیتس”، “باتمان”، “شانلی اورفه”، “کیلیس”، “آدانا” و… در تیررس موشک “اسکندر-ام” خواهد بود که البته پایگاه هوایی “اینجرلیک” در استان آدانا قرار دارد.

پایگاه نظامی

همچنین در مرکز ترکیه هم استان‌هایی همچون “آنکارا”، “کایری کاله”، “کوروم”، “آفیون”، “ادراک” و … می‌توانند توسط موشک راهبردی “اسکندر-ام” مورد اصابت قرار بگیرند. البته ارتش ترکیه سه پایگاه مهم در جنوب شرق و شرق دارد که موقعیت جغرافیایی  آن‌ها در شهرهای “سیلوپی”، “شیرناک”، “جیزره” قرار دارند و این پایگاه‌ها هم در تیررس موشک “اسکندر-ام” خواهند بود.

البته پایگاه‌های نظامی پایتخت ترکیه هم در گسترش نیروهای زرهی نقش مهمی دارند و در صورت بروز درگیری نظامی موشک “اسکندر-ام” همانطور که در جنگ گرجستان به توان زرهی ارتش این کشور خسارتی جدی وارد کرد در انهدام تانک‌های ارتش ترکیه هم می‌تواند مؤثر باشد.

گزارش از محمد زرچینی

منبع : مجله اینترنتی جم فان

پربیننده ترین ها
آخرین خبر
  • خانم های باردار چگونه برای مهمانی رسمی لباس بپوشند
  • ۳ قانون مد برای پاییز امسال
  • نکاتی مهم در خرید کت و شلوار برای آقایان شیک پوش
  • ۷ باید و نباید در مورد لباس پوشیدن!
  • پوست من تیره است، چه رنگهایی برای من مناسب تر است؟
  • روش های بستن شال گردن‌ مردانه
  • برای مراسم عروسی چگونه لباس بپوشیم؟
  • آيا پوشیدن شلوار سیاه با كفش و كمربند قهوه ای مناسب است ؟
  • با هر صندل چه رنگ لاکی ست کنیم؟
  • نکاتی برای تغییرات کمد لباس، از نوع تابستانی به مدل پاییزی
  • چرا در تابستان لباس های رنگی می پوشیم؟
  • یک وسیله ابتکاری جالب برای آشپزخانه تازه عروسها!
  • لباس مجلسی بنفش را با چه کفشی ست کنیم؟
  • ۱۲ اشتباهی که تیپ شما را خراب می کند !
  • مدل مو – سری چهارم
  • رتبه لباس لیلا حاتمی در جشنواره کن
  • عینک آفتابی متناسب با چهره تان را انتخاب کنید
  • یک خانم باردار خوش پوش باشید!
  • آیا خودتان را برای”شیک پوشی”قربانی میکنید؟
  • نحوه اتنخاب لباس مجلسی
  • مدل آرایش تابستان
  • راهنمای تست و استفاده از عطر
  • مدل لوستر – سری پنجم
  • گلدان های جالب و زیبا
  • خانم هایی که ران و باسن بزرگ دارند

  • نظرات

    *

    code